Feirer med nytt flygel

Et flunkende nytt, sponset, konsertflygel er på plass når Sæveruds fødselsdag markeres med fest onsdag 17. april på Siljustøl Museum.

- Flygelet er finansiert av GC Rieber Fondene og Stiftelsen Siljustøl. Dette er svært gledelig og det gir oss helt nye kunstneriske muligheter, sier Ingrid Røynesdal.

Den avtroppende avdelingsdirektøren har i sin periode fått inn over 20 millioner i private sponsorkroner til Troldhaugen og Siljustøl Museum.

Pengene har blant annet har gått til million-oppussing av konsertsalen på Troldhaugen med nytt flygel, samt til Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse.

Røynesdal synes all støtten er overveldende.
- Det er inspirerende å se hvilke vitalitet som finnes i det Bergenske næringslivet, sier hun.
 
Aspaas innvier flygelet

Pianisten og professoren Tor Espen Aspaas som får æren av å innvie flygelet under bursdagsfesten som finner sted på Siljustøl Museum. Aspaas skal holde et konsertforedrag om Claude Debussy og komponistens revolusjonerende Préludes-syklus for klaver. Det hele avsluttes med fest med enkel servering for publikum.

Sæveruds barnebarn åpner fotoutstilling i forkant av konserten
I forbindelse med Sæveruds fødselsdag, åpner hans sønnesønn Erlend Mikael Sæverud utstillingen «Veien tilbake til Siljustøl» kl. 18.00 i Fana Kulturhus. Siljustøl var Erlend Mikaels barndomsferiested og utstillingen viser fotografier fra stedet tatt i løpet av flere besøk i fjor.

Konserten på Siljustøl 17. april finner sted kl. 19.30. Det blir arrangert transport fra Fana Kulturhus videre til konserten for de som ønsker å få med seg begge deler.

Et flunkende nytt flygel er nå på plass i Storstuen på Siljustøl Museum, og det skal selvsagt innvies med bursdagsfest på Sæveruds fødselsdag 17. april.