16/2: Konsert - Sæverud under mikroskopet

Pianist Einar Røttingen har forsket på hvordan komponister arbeider med uttrykk og virkemidler. I denne konserten spiller han og presenterer den delen av prosjektet som tar for seg Harald Sæveruds musikk.

Kjøp billetter her

HARALD SÆVERUD UNDER MIKROSKOPET
Konsert i Storstuen, Siljustøl
Søndag 16. februar 2020 kl. 14
Einar Røttingen, piano

Hvorfor er Sæveruds musikk så utfordrende for utøveren? Hva mener komponisten med all informasjonen i notebildet? Er detaljene viktigere enn flyten? Kan assosiasjoner og bilder hjelpe utøveren til å forstå musikkens karakter? Hvilken holdning er essensiell for å formidle musikken?

Dette er noen av spørsmålene pianisten Einar Røttingen har arbeidet med i prosjektet «Rethinking Expression in Harald Sæverud's Piano Music», som har vært en del av hans tre-årige kunstneriske forskningsprosjekt «(Un-) settling Sites and Styles: Performers in Search of New Expressive Means» ved Griegakademiet i Bergen.

Forskningsprosjektet handler om utøverens arbeid med musikalsk uttrykk og bruk av virkemidler i utvalgte verk av norske komponister. Denne konserten vil formidle noen av de kunstneriske resultatene han har kommet frem til, og markerer også avslutningen på prosjektet.

Program

Harald Sæverud (1897-1992)
Lette stykker, op. 14
Seks Sonatiner, op. 30
Fra Slåtter og Stev fra Siljustøl

Konserten er et samarbeid mellom KODE komponisthjemmene og Griegakademiet.

Billetter

Ordinær: kr. 290,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 250,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 200,-
Studenter/barn (u. 16 år): kr. 200,-

Kjøp billetter her 

Einar Røttingen, foto: Anna-Julia Granberg