13/5: Oda Voltersvik - Firebird

Bergenspianisten Oda Voltersvik presenterer sitt nye album på Siljustøl, søndag 13. mai kl. 13.

Kjøp billetter her

Oda Voltersvik presenterer sitt første solo-album, «Firebird», med et nøye utvalgt repertoar av musikk fra ca. 1900 og fram mot vår tid.

I slavisk folklore er Ildfuglen (Firebird) en glødende fugl med magiske krefter. Fuglen kan være både en velsignelse og en forbannelse for sin fangevokter. Voltersvik utgivelse reflekterer dette uforutsigbare, ved mangfoldighet, kompleksitet og uventede musikalske elementer.

Den irske komponisten Philip Martin har spesialskrevet verk til Voltersviks duo, og på denne platen er han representert med verket «Flight». Rachmaninovs Corelli Variasjoner, op. 42 er bygd over den iberiske folkesangen «La Folia». Platen inneholder også «Three burlesques» av Bela Bartók og Stravinskijs «Tre danser fra ‘Ildfuglen’». Harald Sæverud er representert med et utvalg av tre fantasifulle Capricci.

Oda Voltersvik har opptrådt på flere viktige internasjonale konsertarenaer de siste årene, og gitt en rekke konserter på Troldhaugen, blant annet som «ukens pianist» siden 2014. Voltersvik er vinner av Bradshaw & Buono International Piano Competition (2017) og var finalist i London Intercollegiate Jaques Samuels Competition (Wigmore Hall, 2016). I kommende sesong opptrer hun i Kina, ved siden av andre engasjementer i inn- og utland.

Billetter og bestilling

Ordinær: kr. 250,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 200,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 180,-
Studenter: kr. 180,-
Barn (u. 16 år): kr. 180,-

Kjøp billetter på ticketmaster.no

Oda Voltersvik, foto: William Harvey