22/4: Avgarde til Siljustøl

Søndag 22. april kl. 20 åpner vi hele huset på Siljustøl og lar Avgarde ta oss med på en musikalsk oppdagelsesferd!

Søndag 22. april omskapes Siljustøl og husets mange rom til en arena for nyskapende musikk. Konsertserien Avgarde inntar hele huset og inviterer publikum med på en musikalsk oppdagelsesferd. Bak husets mange dører venter spennende installasjoner og nyskrevet musikk.

Marie og Harald Sæveruds hjem på Siljustøl ble ferdigstilt i 1939. Harald Sæverud var en markant skikkelse i norsk musikkliv, og huset og den store eiendommen ble hans kunstneriske verksted. I 1938 var Sæverud med på å stifte foreningen Ny Musikk i Norge, en norsk seksjon av det internasjonale ISCM (International Society for Contemporary Music). Han var også styremedlem i Norsk Komponistforening, som markerte sitt 100-årsjubileum i fjor.

AVGARDE (stiftet i 2006) har som sitt fremste mål å knytte sammen de ulike miljøene rundt ny musikk. De ønsker å skape en åpen plattform for samarbeid og utprøving på tvers av generasjonsskiller – og på tvers av sjangergrenser, og deres konserter er en felles møteplass for komponister, musikere og publikum i Bergen.

Som et etterspill til Komponistforeningens jubileum, har Avgarde gått i dialog med et utvalg vestlandskomponister. Resultatet møter deg altså i huset på Siljustøl denne søndagen!

Mer informasjon om program og billetter kommer snart.