4/3: Vår med Hvoslef og Vaage

Strykekvartetter av Ketil Hvoslef og Knut Vaage, søndag 4. mars kl. 13 i Storstuen på Siljustøl.

Kjøp billetter her

Det er duket for den syvende innspillingen av Ketil Hvoslefs mangfoldige kammermusikk. Hvoslef (f. 1939) er sønn av Harald Sæverud og født og oppvokst på Siljustøl. Han er også en av Norges største nålevende komponister. Etter utdanning i Bergen, Stockholm og London har han vært bosatt i Bergen, og kan vise til en stor produksjon av blant annet kammermusikk, orkestermusikk og film- og scenemusikk.

Stort innspillingsprosjekt
Vår med Hvoslef-konsertene på Siljustøl er en del av et ambisiøst innspillingsprosjekt, startet av Einar Røttingen og Ricardo Odriozola, der samtlige 37 av Hvoslefs kammermusikkverk spilles inn på ni utgivelser for plateselskapet LAWO. De fleste verkene har ikke tidligere vært innspilt, og musikerne følte at kvaliteten på verkene gjorde de fortjent til en større internasjonal oppmerksomhet og utbredelse. Konsertene har i den forbindelse fungert som en slags generalprøve for musikerne som bidrar på innspillingen.

Vaage/Hvoslef
På denne konserten får publikum høre strykekvartetter av både Hvoslef og Knut Vaage. Knut Vaage er bosatt i Bergen og har vært aktiv innen flere stilarter. Han utforsker grensene mellom improvisasjon og komposisjon, og hans produksjon spenner fra symfoniske verk og opera, til solostykker. Knut Vaages strykekvartett skal i løpet av 2018 innspilles på eget album med hans kammermusikk.

Om sin egen strykekvartett sier Vaage:
Stykket «Bumerang» er bygd opp av kontrasterande avsnitt som stadig vender tilbake, men aldri til nøyaktig samme utgangspunkt. I «Bumerang» ynskjer eg å få kontakt med ein del av dei særprega eigenskapane strykeinstrumenta har. Dette føregår gjennom ein prosess som kanskje kan kallast ei utforsking av instrumenta sin anatomi.

Ketil Hvoslefs «Strykekvartett nr. 3» inneholder I følge Hvoslef selv to hovedtrekk: 
- at alle fire i stor grad opptrer i samlet flokk med felles artikulasjon
- at strykerne viser sin enestående egenskap i det å kunne spille nesten uhørlig!

I samarbeid med Griegakademiet – Institutt for musikk.

Program

Søndag 4. mars kl. 13 i Storstuen, Siljustøl

Knut Vaage (f. 1961):
Bumerang

Ketil Hvoslef (f. 1939):
Strykekvartett nr. 3

Ricardo Odriozola, fiolin
Mara Smiukse, fiolin
Ingrid Rugesæter Eriksen, bratsj
Ragnhild Sannes, cello

Billetter og bestilling

Ordinær: kr. 250,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 200,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 180,-
Studenter/Barn (under 16): kr. 180,-

Billetter kjøpes på ticketmaster.no

* Ordinær: kr. 250, BT-kort/Bergenskort: kr. 200, Venneforening/KODE-medlem: kr. 180, Barn/Student: kr. 180